Harry Potter en de Orde van de Feniks

Harry Potter and the Order of the Phoenix verschijnt op 21 juni 2003 in Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Australië.
De Nederlandse vertaling van de hand van Wiebe Buddingh’, Harry Potter en de Orde van de Feniks, verschijnt in november dit jaar.Het nieuwe Harry Potter-boek zal eenderde dikker zijn dan het vorige boek. Deel vijf bevat meer dan 255.000 woorden en heeft 38 hoofdstukken, één meer dan Harry Potter en de Vuurbeker. De eerste zinnen uit het nieuwe boek
De warmste dag van de zomer tot dusver liep ten einde en de grote, vierkante huizen aan de Ligusterlaan waren in een slaperige stilte gehuld … Er was nog maar één persoon buiten: een tiener die plat op zijn rug in een bloembed voor nummer vier lag. Later in het boek
Perkamentus liet zijn handen zakken en bestudeerde Harry door zijn halfronde brilletje. ‘Het is tijd,’ zei hij, ‘dat je hoort wat ik je eigenlijk vijf jaar geleden had moeten vertellen. Ga zitten, Harry. Ik zal je alles vertellen.’ © 2003 Wiebe Buddingh’