Rozemarijn, het dapperste konijn ter wereld

Nieuw prentenboek van Posy Simmonds over het konijn Rozemarijn, dat niet van stoere dingen houdt.

Wanneer Rozemarijn ook maar het flauwste vermoeden heeft dat er gevaar dreigt, vind je haar bij haar vrienden, de Gans en de kippen. Ook wanneer een groep stadsvossen voor het eerst op het platteland komt is Rozemarijn erg op haar hoede.
Als de stadsvossen de konijnen uitnodigen voor een feestje weet Rozemarijn zeker dat ze niet zal gaan, totdat de andere konijnen haar plagen dat ze een angsthaas is. Boos gaat ze mee en ze zet zelfs door op het moment dat de anderen besluiten dat de situatie wel een beetje eng is geworden.
Wat er gebeurt als de stadsvossen oog in oog komen te staan met hun hongerige familie van het platteland zorgt ervoor dat Rozemarijn thuiskomt als een echte held!