Themerson-avond bij De Balie

Naar aanleiding van het verschijnen van Stefan Themersons Woeff Woeff en ander proza (Uitgeverij De Bezige Bij) organiseert SLAA op dinsdag 7 oktober een Themerson-avond.

Stefan Themerson, oprichter van The Gaberbocchus Press en artistieke duizendpoot, is moeilijk onder één noemer te vangen. Niet alleen in zijn vele essays, maar ook in zijn romans en ander werk schreef Themerson altijd over ethiek en taal.
Op deze avond in De Balie vertelt onder meer Nicolaas Matsier over zijn fascinatie voor Themersons werk. Ook is er filmfragment uit Stefan Themerson en de taal te zien, waarin Themerson door K. Schippers wordt geïnterviewd. Tijdens het programma worden tekeningen van Themersons vrouw Franciszka geprojecteerd.
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie over het programma: www.slaa.nl
Voor meer informatie over The Gaberbocchus Press: www.gaberbocchus.nl