Willem tekent Frankrijk

De Nederlands/Franse cartoonist Willem voorzag 25 boeken, waarin Frankrijk centraal staat, stuk voor stuk van een typerende illustratie.

In de Boekenweektest van 2004, getekend door Willem, worden leden van de bibliotheek uitgenodigd de juiste illustraties bij de juiste titels te zoeken.

De Nederlands/Franse cartoonist Willem voorzag 25 boeken, waarin Frankrijk centraal staat, stuk voor stuk van een typerende illustratie. De illustraties bevatten onder meer verbeeldingen van Au Pair van Willem Frederik Hermans, Elementaire deeltjes van Michel Houellebecq, Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand en een Maigret-aflevering van Georges Simenon. Het is aan de lezer om de 25 tekeningen aan de juiste titels te koppelen. De echte boekenwurm weet ze misschien allemaal, maar tien goed is al een hele hoge score. Let vooral op de details, waar Willem bekend om staat.

U krijgt de Boekenweektest cadeau bij het lenen van ten minste één boek in de openbare bibliotheek tijdens de Boekenweek, zolang de voorraad strekt.