Fokke & Sukke in De Beyerd

Fokke & Sukke bestaan 10 jaar. Van 17 april tot 20 juni viert De Beyerd in Breda dit heugelijke feit met een tentoonstelling, waar bekende en onbekende cartoons van het tweetal te zien zullen zijn.

In de Beyerd hangt naast een groot aantal actuele cartoons gebaseerd op het nieuws, ook een gedeelte met meer beschouwend werk. Deze tekeningen zijn door verschillende experts op het gebied van onder meer filosofie, literatuur en wetenschap van een bijzonder commentaar voorzien. Tevens geeft de tentoonstelling een beeld van Fokke & Sukke in de schilderkunst.
Fokke & Sukke debuteerden in het studentenblad Propria Cures en sindsdien veroverden zij Nederland. Nu, tien jaar later, mogen Reid, Geleijnse en Van Tol zich in een enorme populariteit verheugen. Dit blijkt onder meer uit de toekenning van de Stripschapprijs 2003.
Voor meer informatie: www.museumdebeyerd.nl