Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

De nieuwste Harry Potter film draait vanaf 2 juni in vele bioscopen!

Harry Potter zit inmiddels in zijn derde jaar van Zweinstein. In de trein op weg naar school worden Ron en Harry opgeschrikt door een Dementor, een gevreesde bewaker van de gevangenis van Azkaban.

Sirius Zwarts, een gevaarlijke crimineel, blijkt uit Azkaban ontsnapt te zijn. Zwarts wordt ervan beschuldigd dat hij de ouders van Harry verraden heeft aan Voldemort. Iedereen vreest dat hij het nu op Harry voorzien heeft.

Er volgt een enerverend schooljaar met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en zorg voor Fabeldieren., spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.

De gevangene van Azkaban is het derde deel van de Harry Potterreeks van J.K. Rowling. Daniël Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint worden herenigd als Harry Potter , Hermelien Griffel en Ron Wemel. Ook Alan Rickman is weer van de partij als de sluwe professor Severus Sneep.