Leavitt als vanouds op dreef

In zijn nieuwe roman De geest van Jonah Boyd is Leavitt als vanouds op dreef.

Het is 1969 en Denny Denham schuift aan bij het onvergetelijke Thanksgiving-diner van de familie Wright.

Denny is de secretaresse van Ernest Wright, een professor in de psychologie die verbonden is aan de universiteit van Wellspring. Ernest is een chaoot met briljante ideeën, die door Denny worden bewerkt tot leesbare boeken. Behalve zijn ghostwriter is ze ook zijn minnares én ze is de steun en toeverlaat van zijn vrouw Nancy, met wie ze piano speelt.
In De geest van Jonah Boyd is een belangrijke rol weggelegd voor de jongste zoon van het gezin Wright: de vijftienjarige Ben, die maar één ambitie heeft, en dat is dichter worden.
Als zijn moeder Nancy voor Thanksgiving haar vriendin Anne en diens man, de autuer Jonah Boyd uitnodigd, ontmoet Ben voor het eerst een ‘echte’ schrijver. Ben is mateloos gefascineerd door deze man. Ze brengen samen veel tijd door en Ben denkt in Boyd zijn ideale leermeester gevonden te hebben.
Maar als de Boyds weer naar huis gaan, blijken de vier schriften, met daarin de enige versie van de nieuwe roman van Boyd, te zijn verdwenen. Vanaf dat moment nemen de ontwikkelingen van het verhaal een spannende wending.