Bloemsdag genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs

Zaterdag 28 augustus werd de shortlist van de AKO-Literatuurprijs bekend gemaakt. Bloemsdag is een van de genomineerden!

‘Heerlijk, voor de verandering.’
Het lezen van Bloemsdag geeft je hetzelfde gevoel als het bekijken van een Fokke & Sukke-cartoon: iedere grap of associatie die je begrijpt is een bevestiging van je belezenheid. (…) Heerlijk, voor de verandering. NRC Handelsblad.

Bloomsday: zo is de dag gaan heten waarop James Joyce zijn beroemde roman Ulysses laat afspelen. 16 juni 1904, een dag uit het leven van Leopold Bloom, advertentiecolporteur in Dublin. In navolging van Joyce en zijn Ierse Ulysses trekken Bindervoet en Henkes, de vertalers van Finnegans Wake, op 30 maart 2004 Amsterdam in. Van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht volgen zij het spoor van meneer Bloem, mevrouw Bloem en de dichter-polemist Anton Wachterromans. Deze omzwervingen voeren ons door de Pijp en de Jordaan, naar het Vondelpark, Zorgvlied en de Walletjes, kranten- redacties en radiostudio’s en naar vele andere andere herkenbare en minder herkenbare locaties in onze hoofdstad. Bloemsdag werd gedeeltelijk in Trouw voorgepubliceerd.

Op zaterdag 19 juni jl. is op feestelijke en toepasselijke wijze het eerste exemplaar van Bloemsdag uitgereikt, voorafgegaan door de tweejaarlijkse Jacques Asselman-lezing.