Gemma van Posy Simmonds verschenen

Met Gemma Bovery maakte Posy Simmonds een vermakelijk beeldverhaaal waarin de geest van Flauberts klassieke personage Emma Bovary ronddoolt.Posy Simmonds geniet vooral bekendheid als illustratice van een groot aantal prentenboeken die deels ook in Nederland zijn verschenen, waaronder Fred, Rozemarijn en De kat van de bakker. Ze tekent al vanaf het begin van de jaren zeventig voor The Guardian.
In deze Engelse krant werd Gemma Bovery in honderd afleveringen voorgepubliceerd
Gemma Bovery is veel meer geworden dan alleen een moderne variant op Flauberts klassieke meesterwerk. Simmonds laat haar verhaal voortdurend heen en weer springen tussen heden en verleden en brengt het naar voren via verschillende vertellers. Daarnaast maakt ze op een utierst geraffineerde manier gebruik van de wisselwerking tussen beeld en tekst.