Een gelukkige hand

De VPRO zond woensdag 4 januari de film Een Gelukkige Hand geregisseerd door Pieter Verhoeff uit. Begin januari verscheen de film ook op dvd.

Een Gelukkige Hand heeft een verrassende opzet: het is deels een documentaire over Peter van Straaten en deels fictie, gebaseerd op Van Straatens ‘Agnes’ verhalen.
Centraal in de film staat het werk van Peter van Straaten en de manier waarop hij in zijn werk het intermenselijke verkeer en het daaruit voortvloeiende geluk en ongeluk belicht: in het huwelijksleven, op het werk, in de politiek, in de liefde en tussen ouders en kinderen.
Rode draad in de film vormt de fictielijn Agnes: een 8-delige minifeuilleton, gebaseerd op de verhalen van Peter over deze ‘onafhankelijke afhankelijke vrouw van 40’. Renée Fokker speelt Agnes. Verder met: Hans Kesting, Pierre Bokma, Michiel Romeyn e.a.