Zaterdag uitgelezen keuze

Boekverkopers van de BGN-boekhandels hebben het boek Zaterdag van Ian McEwan verkozen tot het beste boek van 2005.

Als gevolg van deze uitverkiezing krijgt Zaterdag, extra publiciteit in de BGN-boekhandels, die het boek presenteren als de ‘Uitgelezen Keuze’.
In februari verschijnt de zesde druk van Zaterdag, waardoor de totale oplage uitkomt op dertigduizend exemplaren. Er verschijnen dit jaar een aantal herdrukken van Ian McEwan. In mei komt Het kind in de tijd in een gebonden editie, in het najaar verschijnen De troost van vreemden en De cementen tuin in één band.
 
Herman van Haaren van BGN-boekhandel Gianotten van Piere vertelt dat het vaststellen van de Uitgelezen Keuze geen sinecure is. Uit het overweldigende aanbod van 2005 maken de winkels een selectie. ‘Slechts één titel wordt uitverkoren, daarmee onderscheiden wij ons.’