Eva vindt een thuis

Eerste kinderboek van Jan Donkers! Eva woont in een ver en warm land onder de vuilniscontainer van een restaurant. Haar leven is niet makkelijk, tot ze gevonden wordt door een vriendelijk echtpaar dat haar meeneemt naar Nederland.
Daar heeft ze een goed bestaan, maar het valt niet mee om in één huis te wonen met kater Elvis…

Jan Donkers (1943) was redacteur van Propria Cures, Hitweek en De Revisor. Hij schreef voor de Volkskrant en NRC Handelsblad, presenteerde muziekprogramma’s en maakte buitenlandreportages voor VPRO-radio. Bij De Harmonie verschenen van hem eerder onder andere Opgeruimde verhalen, Ouders van nu en Donkeyville USA.

Eva vindt een thuis is geïllustreerd door Milo, freelance illustrator sinds 1990. Milo tekent voor de Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad en diverse tijdschriften. Eva vindt een thuis is zijn debuut.