Spectaculaire boeklancering met Bindervoet & Henkes!

Op 9 juni, ter gelegenheid van de presentatie van het boek De intocht van Christus in Amsterdam van Bindervoet & Henkes, heeft een daadwerkelijke Christusfiguur, gezeten op de voor dit doel speciaal geselecteerde ezel Coco, voorgelezen, gepredikt en gezegend op verschillende plaatsen op en rond het Spui in Amsterdam, waar het nog lang onrustig bleef.

Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes verzorgeden de jaarlijkse Asselmanlezing vanaf het balkon van Boekhandel Athenaeum op het Spui. Daarna begaven de Christusfiguur en zijn gevolg zich naar de Boekenmarkt op het Spui, het Maagdenhuis, Boekhandel Scheltema op het Koningsplein en beëindigden hun tocht bij stripboekhandel Lambiek in de Kerkstraat 132.

Aldaar werd het eerste exemplaar van het boek uitgereikt aan de legendarische illustrator Aart Clerkx en was er muzikale omlijsting van het duo De Neopositivo’s, zijnde Jan O. en Coen B.

Het evangelie De intocht van Christus in Amsterdam bestaat uit drie delen: Annunciaties, waarin zijn komst wordt aangekondigd, Wonderen, waarin hij zeven dagen lang het onmogelijke mogelijk maakt en het mogelijke onmogelijk en de onvermijdelijke Kruisiging volgt in deel drie. In verschillende gedeelten als Het Boek van de Popster en de Dood, Het Boek van de Martelaar Theo, Het Boek van de Twijfel en de Wanhoop en Het Boek Dicht geven Bindervoet en Henkes hun geheel eigen visie op het Nederland van vandaag. Met illustraties van Aart Clerkx.

Sinds hun eerste ontmoeting tijdens de bezetting van een universiteitsgebouw maken Bindervoet en Henkes samen Platforum, een onregelmatig verschijnend literair-maritiem-filosofisch tijdschrift, publiceren in Hollands Maandblad, Filosofie Magazine en andere periodieken. Van hun hand verschenen vele vertalingen, zoals Finnegans Wake van James Joyce en vertaalde songteksten van The Beatles in Help! The Beatles in het Nederlands.

Bloemsdag, de Amsterdamse variant van Ulysses, werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs van 2004 en is inmiddels herdrukt.

Vanzelfsprekend bent u van harte welkom bij deze Intocht aanwezig te zijn. De tocht begint vanaf 16:00 uur op het Spui in Amsterdam.

Alles om ter plezierigst!