Beffen-IJf en Heinz 24

Heinz is terug, en hoe! Eindelijk is er na vijf jaar weer een nieuw album verschenen met stroken van de nurkse kat: Sokko moet naar Krokko. De humor is als vanouds, melig en feilloos getimed.
Windig en De Jong brengen daarnaast Beffen-IJf uit, een hilarisch verslag van het kleurrijke leven van Sliske.

Het in kleur uitgevoerde Sokko moet naar Krokko is het prachtige resultaat van de nieuwe Heinz-reeks in het Parool vanaf begin 2004.
De humor van Heinz is gestoeld op het credo: waarom zou je een goede grap wegdoen? Dus ook in dit nieuwe album wordt Heinz weer meermalen de kroeg uit geschopt, komt Oom Henk weer ten tonele om een slaapverwekkend verhaal te vertellen, blijkt schildpad Jodocus nog altijd even traag en husselt Augustus traditiegetrouw met de woordvolgorde van zijn zinnen. Die vertrouwde elementen staan garant voor een bevrijdende lach.
De oblong-uitgave Beffen-ijf bevat de avonturen van Sliske en haar vriendjes Sikje, Eend, Hund, Knijn en vooral ook Kabouter. De stroken zijn getekende in dezelfde krasserige stijl die Windig en De Jong ook voor hun in Het Parool gepubliceerde tekenfilmscenario gebruikten. Ze verschenen vanaf april 2005 tot februari dit jaar samen met de Sokko-stroken in de Amsterdamse krant.