Willem wint Inktspotprijs 2007

De Inktspotprijs 2007 is toegekend aan de tekenaar Willem, pseudoniem van Bernard Willem Holtrop. Zijn bekroonde politieke spotprent verscheen in HP/De Tijd en ging over de bouw van de Israëlische afscheiding op de Westoever.

De juryvoorzitter Staf Depla noemde zijn tekening ‘de meest schrijnende van alle prenten’.

‘Dit werk toont lef. Aan de ene kant spreekt het voor zich en neemt het stelling. Maar het zet ook aan het denken over de hopeloosheid van de situatie.’

Willem wint de Inktspotprijs, die nu dertien keer is uitgereikt, voor de eerste keer. Hij woont in Frankrijk en werkt daar onder meer voor het dagblad Libération.

Alle deelnemende cartoons zijn te zien in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag en voor het grote publiek van 13 februari tot 12 maart in de Centrale Bibliotheek van Den Haag en vervolgens tot 29 april in het Persmuseum in Amsterdam. Daarna reist de expositie door het land.