Humortitels voor de boekenweek verschenen!

6 Nieuwe humortitels ter gelegenheid van de boekenweek 2007. Kijk hier voor de nieuwe Gummbah, Van Straaten, Keenan, Kama, Verwey en Van Kooten en De Bie!

Nieuw verschenen voor de boekenweek!
 
 Peter van Straaten – Roken Neuken Drinken 

De liefhebbers van het werk van Peter van Straaten weten wat zijn drie favoriete onderwerpen zijn. Gemakshalve zijn nu de beste tekeningen op deze gebieden voor het eerst in één bundel samengebracht. Roken Neuken Drinken speelt zich grotendeels af rondom het bed en de fles: de ideale combinatie voor verwarring, misverstanden en ontluistering.

ISBN 978 90 6169 818 0 € 14,90

 Gummbah – Op de camping
‘Weg met Gummbah’, ‘zelden zoiets onsmakelijks gezien’, ‘Gummbah is een platvloerse minkukel’, zo reageerden veel lezers van de Volkskrant afgelopen zomer. Het waren de campingcartoons van Gummbah die de gemoederen zo deden oplopen. Hoog tijd dus voor een bundeling van de cartoons over de dagelijkse beslommeringen van de boer, het echtpaar en de andere campinggasten.
Gummbah zal op zaterdag 17 maart Op de camping signeren in een caravan op het Spui in Amsterdam.
ISBN 978 90 6169 810 4 € 12,50
 
 Kamagurka – Het Boek van Bert
Wie kent Bert Vanderslagmulders en zijn hond Bobje niet? De oerburger, kankeraar van deze wereld, de meest kritische conservatieve verkenner van het heelal. Zijn brein is als een boerderij; het erf is een toonbeeld van bedrijvigheid. De zin van het leven, een kop koffie, een dampende ovenschotel, de zin van de dood (vaarwel afschuwelijke wereld, of zal ik eerst gitaar leren spelen?), een treffend gedicht of een pak chocoladekoeken. In Het Boek van Bert doorgrondt en onthult Bert de menselijke geheimen. Voor het eerst zijn nu de beste Bert-tekeningen bijeengebracht in een uitgave van formaat.
ISBN 978 90 6169 812 8 € 19,95
 
 Joe Keenan – Goudhaantjes 
Hilarische verhalen en komische boeken zijn dungezaaid. Begin jaren negentig verschenen van de Amerikaan Joe Keenan kort na elkaar twéé uitermate komische romans: Daar komt de bruid en Piekfijn. Daarna hield Keenan zich voornamelijk bezig met het schrijven van scripts voor de tv-serie Frasier, die ook in Nederland buitengewoon populair is.
Vijf Emmy Awards later verrast Keenan met een nieuwe roman. Ditmaal beleven zijn helden Philip Cavanaugh, zijn ex-minnaar Gilbert Selwyn en hun gezamenlijke vriendin Claire Simmons, de meest onwaarschijnlijke avonturen in de filmwereld van Los Angeles en Hollywood. Goudhaantjes werd door Wiebe Buddingh’ buitengewoon geestig en vindingrijk vertaald.
ISBN 978 90 61619 777 0 € 18,50
 
 Stefan Verwey – Ziet er verdacht uit Toen vorig jaar de regering met veel publicitair geweld het startschot gaf voor de campagne Nederland tegen terrorisme, was dat voor Stefan Verwey de aanleiding om dit thema op ludieke wijze te behandelen. Verwey maakt zich zorgen om de recente ontwikkeling in ons land waarbij vooral alle verschillen in religie, cultuur en afkomst benadrukt worden. Niemand is meer te vertrouwen. In Ziet er verdacht uit zit veel achterdocht en onbehagen, maar altijd met een knipoog.
ISBN 978 90 6169 820 3 € 12,50
 
 Van Kooten en De Bie – Schertz, Zatire en Yronie
Schertz, Zatire en Yronie (volgens het Bruine Spellingboekje) over Taal en Letteren, Lezers en Schrijvers, Doeners en Zeikerds. Diepzinnig en Oppervlakkig, Liederlijk en Literair.
Ter gelegenheid van de Boekenweek 2007 selecteerden Kees van Kooten en Wim de Bie nog nooit eerder op video of dvd uitgebracht materiaal. De halve poppenkast is weer present: de Boze Duitse Leraar, de Vieze Man, de Positivo’s, Cor van der Laak, de Zusjes Veenendaal, Doctor E.I. Kipping, de oude heer Bussink, moeder en zoon Carla en Frank van Putten en Dirk, die bewijst dat hij niet van de straat is door het alfabet te boeren.
Twee uur kijkplezier, luisterpret en leesgenot!
ISBN 90 6169 815 9 € 19,95