Nieuwe McCann verschenen!

Na de succesvolle romans Het verre licht en Danser verschijnt nu een nieuwe roman van Colum McCann, Zoli.
McCann behoort tot de dynamische generatie Ierse schrijvers, die een nieuwe dimensie weet toe te voegen aan de rijke traditie van het verhalen vertellen.

Zoli speelt zich af in de jarten dertig in Tsjechoslowakije. De jonge Zoli groeit op in een gezin van Roma-zigeuners. Haar ouders, broers en zussen verdrinken tijdens een vergeldingsactie en Zoli vlucht op zesjarige leeftijd naar een andere zigeunergemeenschap, waar zij zich ontpopt tot zangeres. Zoli is deels gebaseerd op het ware verhaal van de zigeunerdichter Papsuza, die verbannen werd nadat haar gedichten werden gepubliceerd.

 

De Ierse Colum McCann debuteerde in 1993 met Vissen in de nachtzwarte rivier. Vervolgens verschenen de romans Zanghonden, Het verre licht, de verhalenbundel Alles in dit land en de roman Danser. McCann woont en werkt in New York. Zie verder www.colummccann.com