Vakantietips!

Weet je nog niet precies wat je wil gaan doen deze vakantie? Zoek je nog een goed vakantieleesboek? Kijk dan hier bij onze vakantietips!

Van Kooten en de Bie En wel hierom!
Bij de Beeld en Geluid Experience is deze zomer een overzichtstentoonstelling te zien van 40 jaar samenwerking tussen Kees van Kooten en Wim de Bie.
De tentoonstelling Van Kooten en de Bie En wel hierom! toont heel veel materiaal van Van Kooten en De Bie, maar ook de archiefbeelden die de historische en maatschappelijke context schetsen waarin de sketches ontstonden. Natuurlijk zijn er ook diverse attributen te bewonderen, onder meer de regenjas van De Vieze Man, de roze Positivopakken en het plaatsnaambord van Juinen.
Kortom, ideaal voor een geestige middag uit!
 
Zin om lekker aan het strand te liggen met een goed boek? Ian McEwans laatste roman Aan Chesil Beach vertelt het verhaal van een jong echtpaar aan de vooravond van hun huwelijksnacht tegen het decor van de seksuele revolutie begin jaren zestig.
Net als in al zijn boeken weet McEwan het verhaal op te bouwen met de koele spanning van een thriller.  
 
Een ander geschikt vakantieboek waarmee je lachend de zomer doorkomt is Roken Neuken Drinken van Peter van Straaten.
Knack schreef reeds over Van Straaten:
‘Met spontane schetsachtige lijnen en maniakale arceringen weet hij telkens weer de schijn van het burgerlijke bestaan te doorprikken door mensen als hun ware zelf te portretteren.’
De herkenbaarheid van de genante situaties die Van Straaten portretteert, zorgt steeds weer voor een lach op het gezicht van de lezer.