Kinderboekenweek

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2007, met als thema: Sub Rosa – Boeken vol geheimen, verschijnen bij De Harmonie:
Een goed jaar voor de rozen van Ben Crom, De baas van alles van Bart Moeyaert, Geheime Missie Orkaankust van Joshua Mowll en Het gif van de groene cobra van Robert Wolfe.

Robert Wolfe – Het gif van de groene cobra
ISBN 9789061698357
Marcel Groen is een heel gewone jongen, die worstelt met de gewone problemen van een brugklasser, terwijl de situatie thuis steeds ongewoner wordt. Een mysterieuze makelaarsbende zit achter het ouderlijk huis aan, wat verband lijkt verband te houden met de Indiase sekte waar Marcels moeder verblijft.
 
Joshua Mowll – Geheime Missie Operatie Orkaankust
ISBN 9789061698302
Celebeszee, mei 1920. Zwaar gehavend door een orkaan strandt het schip Expedient. Het radiocontact is weggevallen en er is geen ontsnappingsmogelijkheid. Doug en Rebecca moeten de zoektocht naar hun ouders staken. Zal het raadsel dat ze moeten oplossen de duistere geheimen van het Gilde ontsluieren? En naar wat is hun oom, kapitein MacKenzie, werkelijk op zoek?
 
Bart Moeyaert – De baas van alles
ISBN 9789061697909
Een kat, een hond. Hij wacht onder aan de boom trouw op zijn baas. De kat weet niet wat het is om een baas te hebben, en gaat op zoek. Dag en nacht. Ze wil weten wat de hond drijft, en wie de baas dan wel is.
Wat is er mooier dan stiekem onder de dekens lezen? En dan ook nog zonder zaklantaarn. In De baas van alles zijn zowel  illustraties als tekst met lichtgevende inkt gedrukt. Het eerste volledige glow in the dark-boek.
 
Ben Crom – Een goed jaar voor de rozen
ISBN 9789061698098
Als Nihat Dag een kuil in zijn tuin graaft, vindt hij een oude koffer met dansschoenen. Samen met zijn klasgenootje Reenie Geuze besluit hij het mysterie van deze merkwaardige vondst te ontrafelen.
Daarmee begeven Nihat en Reenie zich op een ontdekkingsreis langs allerlei dramatische gebeurtenissen die zich in de Tweede Wereldoorlog rondom de schoenen hebben afgespeeld. Maar ook voeren de schoenen hen mee op een avontuur vol vragen over hun eigen leven, waarop ze geen pasklare antwoorden kunnen geven.