Hét Jongensboek

Meer dan een miljoen exemplaren werden er verkocht. The Dangerous Book for Boys is niet alleen in Engeland en Amerika een groot succes, ook in Nederland is het boek niet aan te slepen. Nu verschijnt de Nederlandse versie, niet gewoon een vertaling, maar toegespitst op Nederland:
Het Jongensboek.

In Het Jongensboek vind je typisch Hollandse fenomenen als fierljeppen, Michiel de Ruyter, de deltawerken en het kweken van tulpen. Fantastisch boek voor vader en zoon, voor jong en oud om veel en vaak te lezen.

Altijd al willen weten hoe je de beste papieren vliegtuigjes kunt vouwen, welke Latijnse gezegden je als jongen moet kennen? Hoe maak je stof vuurbestendig en wat is nu de beste manier om meisjes te benaderen? Het antwoord op al deze vragen vind je in Het Jongensboek. Ook voor alle mannen die weer eventjes een jongen willen zijn en alles willen weten over katapulten maken, boomhutten bouwen, geheimschrift en de zeven wereldwonderen. 

 
‘Sommige jongens zijn nu misschien een jaar of zestig, of nog maar dertig, of zelfs tachtig, maar dat maakt in dit geval geen verschil. Ze zijn gebleven wat ze toen waren. Dat beseffen ze weer als ze in Het Jongensboek gaan lezen.’ NRC Handelsblad

‘Het zijn precies de dingen waarvan ik altijd al wilde dat mijn kinderen ze zouden weten.’ Trouw