Peters Meesters wegens succes verlengd

De tentoonstelling Peters meesters. Peter van Straaten en zijn inspiratiebronnen in Museum Meermanno te Den Haag is wegens succes verlengd t/m 25 mei.Het bijzondere van deze tentoonstelling is dat zijn werk wordt getoond naast werk van kunstenaars (tekenaars, illustratoren en cartoonisten) die hem geïnspireerd hebben.

De tentoonstelling toont boeken, tijdschriften en prenten met werk van deze kunstenaars, voorzien van commentaar van Peter van Straaten. Naast eerder genoemden zijn dit James Montgomery Flagg, Harold Foster (o.a. Prins Valiant), Winsor McCay (Little Nemo); Nederlandse kunstenaars als Piet van der Hem, Eppo Doeve, Albert Hahn, Leendert Jordaan, Sjoerd Kuperus, Otto Dicke, J.H. Isings en Gerard van Straaten; voorts Fougasse, Ronald Searle, Arthur Rackham, Edmond Dulac en Gustave Doré.

Zie voor meer informatie ook: http://www.meermanno.nl/peter_van_straaten.htm