De K van Kasper

De K van Kasper is de nieuwste verhalenbundel van Karel Eykman. In ontroerende miniaturen verbeeldt Eykman het universum van het jongetje. Patsy Backx verzorgde de illustraties.


‘Kasper weet wat letters zijn. Hij kan ze aanwijzen in zijn voorleesboek, in de krant van pappa en soms zijn ze ook wel op televisie. Hij kan nog niet helemaal lezen, maar hij weet wel wat de beste letter is. Dat is zijn eigen letter, de K van Kasper.’
De vijfjarige Kasper kan al één letter lezen en is hard op weg naar de volgende. Zijn wereld breidt zich in snel tempo uit.
 

Karel Eykman schrijft liedjes (o.a. voor Sesamstraat), gedichten en verhalen. Hij ontving een Gouden Griffel voor de bundel Liefdesverdriet. Zijn meest recente titel is De kantoortoren van Babel. Jeroen Zijlstra zette gedichten van Eykman op muziek op de cd Zonder liefde ben je nergens.

Patsy Backx illustreert vanaf 1991 kinderboeken. Voor haar debuut Stippie en Jan ontving ze twee Vlag en Wimpels. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Japans, Duits, Frans en Koreaans.