Expositie Erik Bindervoet

Vanaf zaterdag 21 juni exposeert Erik Bindervoet een week lang bij Galerie Lauriergracht 160 met een selectie van zijn werk. Motto: In de slokdarm van mijn oog is het altijd feest.

Erik Bindervoet (1962) is behalve dichter (onlangs verscheen bij uitgeverij De Harmonie zijn 5de bundel, Voor altijd voor het eerst) en vertaler (met RJ Henkes vertaalde hij werk van James Joyce, The Beatles, Bob Dylan, Karl Kraus en W. Shakespeare) ook schilder en tekenaar. Zijn tekeningen verschenen o.a. in Platforum, Filosofie Magazine, Nederlands Juristenblad, Bunker Hill, Hollands Maandblad, Het Parool, NRC Handelsblad en Quote. Ook illustreerde hij zijn dichtbundels en een aantal van de boeken die hij samen met RJ Henkes schreef en vertaalde (Waar wij voor zijn en tegen, Finnegancyclopedie, De kunst van het lezen van Nabokov). Daarnaast maakte hij decortekeningen voor toneelgezelschap ’t Barre Land en illustreerde hij romans van Mariëngof en prozagedichten van Lorca. Een representatieve keuze uit zijn schilderijen en tekeningen is vanaf zaterdag 21 juni te zien in Galerie Lauriergracht 160 te Amsterdam. Motto: In de slokdarm van mijn oog is het altijd feest.