Opa Kees en Oma Keetje

Velen van u zullen de serie over de dieren van De Ruige Berm nog wel kennen. Opa Kees en Oma Keetje is het negende deel in de reeks die in de jaren zeventig furore maakte. In deze prachtige nieuwe uitvoering verschijnen nu ook de herziene edities van Kees en Keetje (Zilveren Griffel 1975) en Keetjes kinderen.

De egeltjes Kees en Keetje zijn oud geworden en daar vinden ze maar niks aan. Keetjes stekeltjes vallen uit, maar ze wil het niet weten. De ogen van Kees worden slechter, maar hij wil geen bril. Als hij op een dag zijn poot breekt, kan hij alleen nog maar hinken. De dokter zegt dat hij goed moet oefenen, maar luie Kees wil liever blijven hinken en lekker verzorgd worden door Keetje. Dankzij de kleine egelnichtjes Kim en Kaatje komt alles weer op zijn pootjes terecht en leert zelfs oma Keetje hinkepinken.