In de tussentijd

Onlangs werd in Kunstcentrum Haarlem het nieuwe boek van Peter Bes en Hans Tentije gepresenteerd, In de tussentijd. Hierbij werd ook de gelijknamige fotoexpositie van Peter Bes geopend.

Voor deze bundel liet dichter Hans Tentije zich inspireren door unieke foto’s van plaatsen en streken gemaakt door zijn vriend, de kunstenaar Peter Bes. Het is het duo niet te doen om de toeristische trekpleisters, maar vooral om de meer verborgen schoonheid die tot nader onderzoek uitnodigt en tot nadenken stemt. De juist op het eerste gezicht vaak onbeduidende, maar wonderlijke details zetten Tentijes rijke verbeelding in gang.
 
De kunstexpositie van Peter Bes is nog tot en met 13 december te bewonderen in het Kunstcentrum te Haarlem. Voor meer informatie zie ook: http://www.kunstcentrum-haarlem.nl/index.php?subpage=exposities&page=overzicht_tussentijd