Posy Simmonds ontvangt prijs op Angouleme

De Engelse Posy Simmonds mocht op het ‘festival international de la bande dessinée’ Angouleme de prijs voor de Angouleme Essentials in ontvangst nemen voor haar graphic novel Tamara Drewe.

Tamara Drewe is de tweede graphic novel van Simmonds. Delen ervan werden eerder gepubliceerd in the Guardian.  De strip is een moderne bewerking van de 19e eeuwse roman Far from the Madding Crowd van Thomas Hardy. Volgens Mick Imlah van The Times Literary Supplement zijn de twee werken echter niet te vergelijken. Hij schreef over Tamara Drewe: ’to approach this book through reference to Hardy’s novel risks neglecting its richness, its originality, its very particular imaginative coherence.’
Tamara Drewe verschijnt najaar 2009 in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij De Harmonie.