Genesis Robert Crumb

De Nederlandse vertaling van de nu al spraakmakende graphic novel Genesis van Robert Crumb verschijnt half november bij Uitgeverij De Harmonie.

Vier jaar werkte de weerldberoemde Amerikaanse striptekenaar Robert Crumb aan zijn stripversie van het eerste boek van de Bijbel. Crumbs eigenzinnige, satirische interpretatie van Genesis vertoont zowel complexe als subversieve trekken.
De Engelse en Amerikaanse editie van Genesis verschijnt op 19 oktober. De Nederlandse vertaling is van schrijver Nicolaas Matsier, die zijn eigen visie op de Bijbel gaf in het boek De bijbel  volgens Matsier.
 
Robert Crumb is de schepper van cynische strips als Mr. Natural en Fritz the Cat. Hij werkte samen met artiesten als Rick Griffin, Spain Rodriguez en Victor Moscoso.
Vanaf het midden van de jaren tachtig werd Crumb een internationale cult-held. Hij tekende voor Newsweek, People en andere tijdschriften en kwam regelmatig op televisie. Zijn werk hing in New York City Art Gallery en in 1990 kreeg hij een expositie in Museum of Modern Art in New York.