Lofzang

Nieuwe poëzie van Jacob Groot! In zijn nieuwe poëziebundel Lofzang bedrijft Jacob Groot overrompelend zijn alchemie van het woord.

Plat en etherisch, streng en ontregelend zoekt hij een nieuwe schoonheid in de taal van de delta.
Het lijkt een gewone dag in het koninkrijk aan de zee. De samenleving draait door, en de dichter put zich uit om het bij elkaar te brengen: de kuststrook en het bankroet, de woeker en de hoofddoek, de lust en de verloedering. In deze kosmos slaapt hij niet. Hij test het landschap, keurt de stad en meet de stand van de liefde.
Jacob Groot is, naast de auteur van zeven poëziebundels, ook de auteur van Gelukkige Lippen, een cultboek over popmuziek. Billy Doper, dat onlangs verscheen, werd door de pers enthousiast ontvangen.
De pers over Billy Doper
‘Met Billy Doper schreef Jacob Groot een weergaloos uit de bocht vliegende lyrische tekst die volgens het omslag een roman is, maar die men even goed een gedicht zou kunnen noemen.’ Piet Gerbrandy in de Volkskrant
‘Wat Jacob Groot heeft gedaan: met een zo klein mogelijk verhaal een betoverende roman schrijven. Omdat goede romans zonder verhalen niet mogelijk zijn, is daar grote kunst voor nodig.’ Arnold Heumakers in NRC Handelsblad