Miskend talent

Het debuut van Victor Meijer, Miskend talent, staat op de longlist voor de Academica Debutantenprijs 2010! Aanmelden voor de kernjury van deze prijs is nog steeds mogelijk.

De Academica Debutantenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver van het beste Nederlandstalige fictiedebuut (roman of verhalen) voor volwassenen. In 2008 won Marieke van der Pol met haar boek Bruidsvlucht deze prestigieuze prijs.
 
Het is nog steeds mogelijk om deel uit te maken van de kernjury van deze prijs. Deze jury leest de genomineerde boeken en heeft een stem in wie de uiteindelijke winnaar wordt!
Voor meer informatie, zie ook: www.academicadebutantenprijs.nl
Manolo Gonzales vindt zichzelf een genie. Hij schildert meesterwerken en het zal niet heel lang meer duren voor de kenners hem in één adem noemen met Picasso, Michelangelo en Van Goch. Maar met zijn besluit zijn studie aan de kunstacademie te staken, ziet Manolo zich geconfronteerd met de keerzijde van zijn zogenaamde onafhankelijkheid. Zijn hospita gooit hem de deur uit en hij trekt in bij zijn vader. Verstoken van een atelier slaat hij aan het zwerven en verliest zich in verongelijkt gesomber. Wanneer Manolo vervolgens ook door zijn vader uit huis wordt gegooid, wijkt hij noodgedwongen uit naar Barcelona, waar zijn moeder woont.