De laatste dagen der mensheid van Karl Kraus

In de reeks Klassiek Geïllustreerd verschijnt het toneelepos van de Oostenrijkse schrijver Karl Kraus. De laatste dagen der mensheid is qua omvang het grootste en langste toneelstuk dat ooit is geschreven, met de meeste rollen, de meeste dialecten en de meeste scènewisselingen.

Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes waagden zich met groot succes aan een vertaling van dit unieke toneelstuk.
Hun bewerking van De laatste dagen der mensheid wordt dit najaar nog opgevoerd worden door toneelgezelschap ’t Barre Land. Zie voor meer informatie en een recente speellijst www.barreland.nl
‘Het leesgenot van De laatste dagen wordt nog eens bevorderd door de vertaling van Bindervoet en Henkes. Verbijsterend goed. […] De laatste dagen der mensheid. Je moet even bijkomen als je het uit hebt, en dan begin je meteen opnieuw.’ NRC Handelsblad