Kamalmanak

Op veler verzoek verschijnt nu een handelseditie van de Kamalmanak van Kamagurka!

In 2008 maakte Kamagurka in opdracht van kunstverzamelaar Marc Coucke voor elke dag van het jaar een schilderij, 366 in totaal. In de full colour uitgave Kamalmanak zijn al deze werken opgenomen. Voorzien van commentaar door onder andere Tom Lanoye, Paul Steenhuis, Urbanus, Jan Florizoone en Jonas Mortier.

De schilderijen uit de Kamalmanak zijn geïnspireerd door diverse kunststromingen, zoals het kubisme en pop-art of moderne iconen uit de populaire cultuur. Van 18 maart tot en met 2 mei 2010 wordt in het Jan van der Togt Museum te Amstelveen een selectie van de schilderijen uit de Kamalmanak geëxposeerd.

‘De tentoonstelling in Museum Jan van der Togt omvat een werk uit 2006, enkele uit 2007, een paar uit 2008 die ik heb gemaakt voor de Kamalmanak. Het grootste gedeelte van de tentoonstelling is in 2009 en 2010 geschilderd, vandaar de titel “De gevolgen van de Kamalmanak”,’ aldus Kamagurka.

Zie voor meer informatie over deze tentoonstelling ook: http://www.jvdtogt.nl/kamagurka.htm