Jacobus van Looy-prijs voor Peter van Straaten

De Jacobus van Looyprijs 2010 is toegekend aan Peter van Straaten. De prijs wordt om de vijf jaar uitgereikt aan een dubbeltalent, iemand die zowel kunstenaar als schrijver is. Mede ter gelegenheid van deze bekroning heeft het Letterkundig Museum momenteel een kleine tentoonstelling over Peter van Straaten en zijn werk.

De tentoonstelling is in ieder geval te bezoeken tot 17 september, dan krijgt Van Straaten de Van Looyprijs uitgereikt in De Hallen in Haarlem. Waarna ook hier een tentoonstelling over zijn werk te bezichtigen zal zijn.
Eerdere winnaars waren Wim T. Schippers, Charlotte Mutsaers, Lucebert en Armando.
De jury van de Jacobus van Looyprijs liet weten dat zij bewondering heeft voor de treffende wijze waarop Van Straaten woord en beeld combineert. Met zijn sobere cartooneske tekenstijl en raak geformuleerd zinnen legt hij feilloos de vinger op de zere plek. Op ironische en luchthartige wijze neemt hij het dagelijks leven op de korrel, zowel in cartoons en tekeningen als in boeken en werken voor toneel en televisie.
 
Voor meer informatie over het Letterkundig Museum, zie: http://www.letterkundigmuseum.nl/
Voor meer informatie over De Hallen, zie: www.dehallenhaarlem.nl