Zomertitels voor op vakantie!

Nog geen idee welk boek u mee gaat nemen op vakantie deze zomer?
Hierbij vast een paar suggesties!

Peter de Wit – Sigmund weet wel raad met vakantie
Vakantie betekent stress. Hoe vind je een reisbestemming die voor het hele gezin acceptabel is? Wat neem je mee? En als je dan eindelijk op de plek van bestemming bent aangekomen blijkt het appartement veel te klein, is er maar een uurtje per dag warm water, is het strand bomvol en zijn er donkere donderwolken aan de beloofde blauwe hemel. Gelukkig is er een geestelijke reisverzekering in de persoon van dokter Sigmund. Onze kleine psychiater gidst u veilig over de toppen en dalen en zet u desgewenst lachend op de foto.
 
Tom Sharpe – Rare kostgangers
Een nieuwe roman van slapstick koning Tom Sharpe!
De vrouwen uit de familie Grope hebben door de eeuwen heen allerlei listige methodes ontwikkeld om goedgelovige jonge mannen in bed te krijgen. Velen van de Gropes lijken zich in de loop van de tijd te hebben losgemaakt van deze wonderlijke familietraditie. Een van hen wordt echter verlaten door haar man en ontvoert daarom haar neef Esmond om hem tot een huwelijk te dwingen. Tot haar verbazing laat Esmond zich als een mak schaap naar de slachtbank leiden. Of toch niet…?
 
Kevin Brooks – Zwartkonijn
‘een rechtgeaarde thriller, nagelbijtend spannend.’ VPRO Gids
 
Pete Boland heeft het de hele zomervakantie, zoals alleen pubers dat kunnen, druk met nietsdoen. Maar dan belt zijn oude schoolvriendin Nicole. ‘Moet je horen, Pete… weet je die kermis in het park? Ik dacht om met z’n allen af te spreken… net als vroeger.’ De herinneringen aan vroeger zijn echter niet alleen vrolijk, en terwijl jaloezie en oud zeer boven komen, raken vijf vrienden verwikkeld in de afschuwelijkste nacht die ze ooit hebben meegemaakt.
 
Colum McCann – Laat de aarde draaien
 
Verkozen tot Booksellers’ International Book of the Year 2010
 
De inwoners van Manhattan staren in het prille ochtendlicht van een zomerdag in 1974 vol ongeloof naar de Twin Towers, waar de onverschrokken koorddanser Philippe Petit rent, danst en springt tussen de torens, honderdtien verdiepingen boven de grond. Hij pleegt daarmee de artistieke misdaad van de eeuw, niet-wetend dat decennia later de torens doelwit zouden zijn van de aanslag van de eeuw. Ver daar beneden, in de maalstroom van de stad, vranderen de voorheen alledaagse levens van een groep heel verschillende mensen voorgoed.