Nieuw proza

Solar is de nieuwe satirische roman van Ian McEwan, over Nobelprijswinnaar Michael Beard, een natuurkundige die een manier heeft gevonden om de opwarming van de aarde tegen te gaan. En Frederick Reiken, wiens werk wel wordt vergeleken met dat van Paul Auster, neemt de lezer in zijn nieuwe roman Dag voor nacht mee in een mozaïek van verhalen over levens die stuk voor stuk in elkaar grijpen.

Ian McEwan, Solar
Solar vertelt het verhaal van Nobelprijswinnaar Michael Beard, een natuurkundige. Hij heeft een manier gevonden om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar Beard ligt zo vaak onder vuur in de media door zijn controversiële uitspraken over vrouwen dat er weinig aandacht is voor zijn ideeën over klimaatverandering. Door een krankzinnig ongeval ziet Beard zijn kans schoon zich te ontdoen van echtelijke moeilijkheden, zijn carrière nieuw leven in te blazen en de wereld een milieuramp te besparen.

Frederick Reiken, Dag voor nacht
Frederick Reiken, wiens werk wel wordt vergeleken met dat van Paul Auster, neemt de lezer in zijn nieuwe roman mee in een mozaïek van verhalen over levens die stuk voor stuk in elkaar grijpen.
Een FBI-agent is al twintig jaar obsessief op zoek naar een activist uit de jaren zestig. Een vrouw en haar stervende partner zwemmen in Florida met zeekoeien. Een dierenarts gaat naar een kibboets in Israël om haar leven eenvoudiger te maken, maar daar wordt zij verliefd. Al deze personages uit Dag voor nacht blijken, hoe onwaarschijnlijk ook, met elkaar verbonden te zijn.