Boek van de week: Burgerlijke schemering

Het boek van de week is de graphic novel Burgerlijke schemering van Steve Michiels, dat vorige week een prachtige bespreking kreeg in NRC Handelsblad.

NRC-recensent Ward Wijndelts noemt de Vlaamse cartoonist Michiels onder meer een ‘virtuoze tekenaar’:

‘Want wat is Michiels een virtuoze tekenaar en hoe goed is hij erin geslaagd om een naargeestige avond in Vlaanderen neer te zetten. […] De wereld die Michiels schetst, is in meerdere opzichten meedogenloos, gevuld met egocentrische, door primaire verlangens gedreven eenzame individuen. […] Michiels’ achtergrond als cartoonist is in deze graphic novel goed terug te zien, niet alleen in de ingehouden humor en de lichte hang naar absurdisme, maar vooral ook in de zorgvuldige wijze waarop elke tekening tot stand is gekomen.’