Stem op jouw favoriete Harmonie-boek

De stemperiode van de Nederlandse Kinderjury is weer begonnen! Ook een aantal kinderboeken van De Harmonie is genomineerd. Bekijk hier welke dat zijn, en hoe je erop kunt stemmen.

Saskia de Jong, de deugende cirkel

In de deugende cirkel beschrijft Saskia de Jong in gedichten voor kinderen op humoristische wijze het dierenrijk van A tot Z. Uit haar poëzie spreekt een grote passie voor taal, die voor een levendig beeld zorgt van elk dier waarover zij dicht. De collages werden speciaal voor deze bundel door de dichter zelf vervaardigd. In de unieke verklarende woordenlijst krijgt elk woord uit het universum van De Jong bovendien tekst en uitleg.

Hermine Landvreugd, Casper en Elvig worden wereldberoemder

Casper gaat in de zomervakantie logeren bij zijn opa en oma. Ze komen hem ophalen, maar per ongeluk vertrekt de trein zonder zijn grootouders! Als hij alleen in de grote stad aankomt, zonder geld of eten, ontmoet hij de dikke, streetwise Elvig. De jongens beleven die zomer de meest ongewone avonturen en verrichten tussen neus en lippen door ook nog een heldendaad.
Casper en Elvig worden wereldberoemder is een jeugdroman over een boezemvriendschap tussen twee heel verschillende jongens.

Robert Wolfe, Glits

De AIVD staat voor een raadsel. Ze hebben een arrestant waar ze zich geen raad mee weten. Niemand kan ermee praten, niemand weet waar hij vandaan komt en hij eet ook nog eens helemaal niets. Is het wel een mens?
In overleg met enkele wetenschappers besluit de AIVD de rare klanken die dit wezen voortbrengt via internet te verspreiden. Enkele tieners, waaronder Jay, verstaan elk woord. Ze noemen de raadselachtige figuur een glits. Iets dat er niet hoort te zijn, maar er toch is…

Op www.kinderjury.nl kun je je stem uitbrengen!