Potterpockets en Pottermore

Vanaf vandaag is de Harry Potter-serie in een geheel nieuwe editie leverbaar. Vormgever Rob Westendorp en illustrator Erik Kriek ontwierpen voor de zeven boeken nieuwe omslagen met de nadruk op grafische aspecten.

Op 14 juli gaat de laatste film van Harry Potter in première: het tweede deel van Harry Potter en de Relieken van de Dood. Naar aanleiding van deze finale zijn vanaf half mei de zeven delen als kleine, handzame paperback verkrijgbaar voor de aantrekkelijke prijs van 10 euro voor de eerste drie delen en 12,50 euro voor de laatste vier.

Natuurlijk blijft ook de originele serie in zowel de gebonden als de paperback editie verkrijgbaar.

Eerder deze week werd op internet door Potterfans ineens een mysterieuze site aangetroffen, www.pottermore.com  J.K. Rowling, de schrijfster van de wereldwijd succesvolle Harry Potter-boeken, heeft deze nieuwe site geopend. Pas op 23 juni belooft ze te verklappen waar ‘Pottermore.com’ precies over gaat.

QuantcastWie naar www.pottermore.com surft, komt op een site terecht die wordt bewaakt door twee uilen en waarop de boodschap coming soon staat. Klik je op de uilen, dan word je doorgestuurd naar een YouTube-filmpje dat aftelt naar 23 juni met de boodschap: ‘De uilen hebben verzamelen geblazen… kom binnenkort te weten waarom.’