Harry Potter-film breekt opnieuw alle records.

Op 4 augustus verbrak Harry Potter and the Deathly Hallows deel 2 opnieuw een record. Reeds 23 dagen na de première zagen meer dan een miljoen mensen deze film in de bioscoop. Niet eerder trok een Harry Potter-film zoveel bezoekers binnen deze termijn.

In het openingsweekend in de bioscopen verbrak de laatste Harry Potter-film alle records. Binnen dit eerste weekend was de totale opbrengst al zo’n 476 miljoen dollar!

De reacties op de laatste film in de Harry Potter-reeks, het tweede deel Harry Potter and the Deathly Hallows, zijn onverdeeld enthousiast:

‘Filmmagie, superieure actie, formidabele bijrollen.’ Trouw

‘This is a moving, well-crafted end to a British cultural franchise that fired imaginations around the world.’ The Times

‘It’s dramatically satisfying, spectacular and terrifically exciting, easily justifying the decision to split the last book into two.’ The Guardian

‘This is monumental cinema, awash with gorgeous tones, and carrying an ultimate message that will resonate with every viewer, young or old: there is darkness in all of us, but we can overcome it.’ The Telegraph

‘Dit laatste deel is werkelijk een afscheid van intieme vrienden.’  NRC Handelsblad

‘Kortom: dit tweede deel van de finale, waarin de tovenaar/scholier Harry Potter het eindelijk echt moet opnemen tegen zijn nemisis Voldemort, moest wel een apotheose van jewelste worden, waarin alle lijntjes bij elkaar komen en die het spektakel uit eerdere films doet verbleken. En dat doet het.’ De Volkskrant

‘Ruim twee uur lang wordt de kijker ondergedompeld in een spetterende finale, waarin alle raadsels worden opgelost en ook nog een blik in de toekomst wordt gegeven. (…) De laatste Potter-film is in 3D opgenomen. Dat komt de actiescènes zeker ten goede. Potter eindigt met een indrukwekkend slotakkoord.’ AD

‘.. een spannende finale in het aloude onderwijskasteel Zweinstein en een ontroerend slot.’ De Telegraaf

‘De laatste Potterfilm is een waardige afsluiting van de meest lucratieve filmserie ooit.’ NU.nl