Zomertitels

Vlucht u binnenkort ook naar de zon in het warme zuiden? De volgende boeken zijn bij uitstek geschikt als leesvoer voor op het strand!

Om hardop te lachen
Tom Sharpe – Wilts Erfenis
 
Voor de miljoenen Tom Sharpe-fans over de hele wereld behoren de boeken waarin de veelgeplaagde leraar Henry Wilt de hoofdrol speelt tot hun favoriet. Hij lijdt onder de verwerpelijke streken van zijn vierling Penelope, Samantha, Josephine en Emmeline en de eisen van zijn snobistische echtgenote Eva, die hem opzadelt met een vervelend zomerbaantje. Maar, naarmate de zomer vordert, ziet Wilt mogelijkheden om de situatie naar zijn hand te zetten en tegelijkertijd zijn echtgenote op de huid te zitten.
 
Een boek om het met anderen over te hebben
Frederick Reiken – Dag voor Nacht
Reikens werk wel wordt vergeleken met dat van Paul Auster. In Dag voor Nacht neemt hij de lezer mee in een mozaïek van verhalen over levens die stuk voor stuk in elkaar grijpen.
Een FBI-agent is al twintig jaar obsessief op zoek naar een activist uit de jaren zestig. Een vrouw en haar stervende partner zwemmen in Florida met zeekoeien. Een dierenarts gaat naar een kibboets in Israël om haar leven eenvoudiger te maken, maar daar wordt zij verliefd. Al deze personages uit Dag voor nacht blijken, hoe onwaarschijnlijk ook, met elkaar verbonden te zijn.

‘Mooie, onheilspellende verhalen’ Nederlands Dagblad
Colum McCann – Vissen in de nachtzwarte rivier

Het krachtige debuut van Colum McCann, een bundel intrigerende verhalen, geïnspireerd door zijn Ierse achtergrond, waarmee McCann zijn eerste literaire prijs in de wacht sleepte.

De internationale doorbraak van David Leavitt
David Leavitt – De verloren taal der kranen

Het huwelijk van Owen en Rose komt op losse schroeven te staan wanneer ze geconfronteerd worden met de homoseksualiteit van hun zoon Philip. Philip blijkt echter niet de enige die dingen verborgen heeft gehouden. Een duister geheim dat een huwelijk kan verpesten en verschillende levens kan beschadigen, dreigt aan het licht te komen. En dat geheim draagt Owen met zich mee.