Café ’t Wereldje

Kredietcrises, vallende regeringen, werkloosheid en burenruzies worden moeiteloos opgelost wanneer ze eerst worden verdund met een stevige pint bier. Aan de toog van Café ’t Wereldje lijkt het leven ineens verbazingwekkend simpel.

Café ’t Wereldje bevat een selectie van de beste cartoons van ZAK over herkenbare belevenissen in het café.

De cartoons van ZAK, alias Jacques Moeraert, zijn snedige, vaak cynische commentaren op het moderne leven. Hij tekent elke dag voor Het Parool, De Morgen en De Tijd en wekelijks voor de Volkskrant. Zijn werk werd bekroond, met onder meer de Arkprijs voor het Vrije Woord, de befaamde Nederlandse Inktspotprijs, de Press Cartoon Belgium en de Bene Prijs voor de Beste Cartoon uit de Benelux. In 2009 ontving de ‘meester van de eenvoud’ een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel.