De familie Fang

Onlangs verscheen Kevin Wilsons debuutroman De familie Fang (The Family Fang, vertaald door Wiebe Buddingh’).
Niet lang daarna werd bekendgemaakt dat het productiebedrijf van Nicole Kidman een optie op de filmrechten heeft gekocht.

Caleb en Camille Fang wijden hun leven aan het maken van Kunst met een grote K. Maar als je als kunstenaar gewend bent om de werkelijkheid op z’n kop te zetten, is het lastig je kinderen op te voeden tot aangepaste individuen. Annie en Buster Fang hebben zo lang ze zich kunnen herinneren de hoofdrol gespeeld in de kunstwerken van hun ouders.

Nu ze volwassen zijn, zijn ze nauwelijks in staat zich in de wereld staande te houden. En wanneer alles misgaat is thuis de enige plek waar ze nog naartoe kunnen. Daar blijkt dat hun ouders hun magnum opus voorbereiden. Alle verhoudingen worden op scherp gezet: de Fangs moeten kiezen. Wat is belangrijker, de Kunst of het gezin?

Speciaal voor Crossing Border kwam Wilson naar Nederland waarbij hij zowel voor de editie in Den Haag als in Antwerpen optrad.