Binnenskamers geselecteerd voor Best Verzorgde Boeken

Het boek Binnenskamers van Tim Enthoven is geselecteerd als een van de Best Verzorgde Boeken van 2011! Dit najaar zal de complete selectie geexposeerd worden in het Stedelijk Musuem Amsterdam.

Dit jaar bestond de jury uit Jan de Boer (Studio Jan de Boer, Amsterdam), Frederike Huygen (designhistoricus, Amsterdam), Fokko Tamminga (Drukkerij ANDO, Den Haag) en Astrid Vorstermans (Valiz, boek- en culturele projecten, Amsterdam).

Zij beoordeelden 338 inzendingen en kozen daaruit 30 Best Verzorgde Boeken.

Op zijn derde besluit Tim, de hoofdpersoon van Binnenskamers, dat hij heel veel wil tekenen, om een groot kunstenaar te kunnen worden. Enkele jaren later besluit hij voortaan alles te schuwen wat zijn ambitie in de weg ligt. Ook als student laat Tim zich niet afleiden. Binnen de vier muren van zijn schaars bemeubelde studentenkamer tekent hij met ijzeren discipline. Slechts tweemaal per dag verlaat hij zijn cocon: om te douchen en om rijst te halen bij Li’s Garden.
Dan wordt hij opgebeld door een oude vriend en de buitenwereld nestelt zich onherroepelijk in Tims hoofd.

Zie ook: http://www.binnenskamers.com/