Boijmans in Staat van Verwarring

Ronald Snijders en Pieter Jouke brengen van 18 februari tot 10 maart 2012 museum Boijmans van Beuningen in staat van verwarring. Met rondleidingen, shows, een overzicht van hun eigen werk en interventies in de bestaande collectie.

In ‘Boijmans in Staat van Verwarring’ nemen de absurdisten Pieter Jouke en Ronald Snijders museumconventies onder de loep en gooien verwachtingspatronen overhoop door middel van ontregelende interventies. Een maand lang zullen Jouke en Snijders de dagelijkse gang van zaken in het museum ontregelen door middel van rare vitrines, verwarrende bordjes, dienstmededelingen, gefilmde items, performance art, eigen werken en commentaarkunst. Naast een expositie van eigen werk geven Snijders & Jouke iedere zondag om 14.00 uur op geheel eigen wijze absurde shows en rondleidingen. Tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 10 maart komt de verwarring tot een hoogtepunt, met interactieve performance-art, ‘gestoorde’ showelementen en dadaïstische acts.