Koning Lear

Deze nieuwe vertaling van Shakespeare’s King Lear van de hand van meestervertalers Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes ligt nu in de winkel! ’t Barre Land maakte ook bij dit deel in de reeks Klassiek Geïllustreerd een voorstelling, nu in het theater.

Het hele ensemble in een vorstelijke tragedie over een oude man die zijn bezit verdeelt onder drie dochters en daarmee een burgeroolog creëert op zijn erf en in zijn hoofd. Geen god, geen ideologie, geen moraal, maar biomechanica en filosofische wreedheid.

Deze nieuwe vertaling doet recht aan alle Shakesperiaanse woordspeligheid en ritmiek. Eerder verschenen in de reeks Klassiek Geïllustreerd onder andere De laatste dagen der mensheid,  Hamlet en Mackbeth.
 
Voor een speellijst van de uitvoering van Koning Lear: http://www.barreland.nl/speellijst