Colonel Baxter’s Dutch Safari

Het nieuwe boek van Glen Baxter is verschenen! Colonel Baxter’s Dutch Safari bevat een selectie van zijn allerbeste absurdistische tekeningen over oer-Hollandse onderwerpen.

Glen Baxter debuteerde in Nederland, bijna veertig jaar geleden, met Atlas . Inmiddels wordt zijn werk geëxposeerd in San Francisco, New York, Tokyo, Londen en Parijs, maar Nederland is altijd een favoriet onderwerp van Baxter gebleven. Alle oer-Hollandse onderwerpen zijn te vinden in zijn absurdistische tekeningen. Van tulpen tot haring en Mondriaan. Colonel Baxter’s Dutch Safari bevat een selectie van de allerbeste. Wim de Bie, conservator van het Glen Baxter Museum, schreef het woord vooraf.
 
Glen baxters werk verschijnt in kranten en tijdschriften als The Observer, The New Yorker, Vanity Fair, Elle, Vogue en The Independent on Sunday. Zijn tekeningen wordenwel omschreven als korte verhalen waarbij het onderschrift de klassieke, kleurrijke cartoons tot een surrealistisch tableau transformeert.