The Tiny Tim

Van 25 mei tot en met 22 juli is in Mu in Eindhoven de expositie The Tiny Tim van Tim Enthoven te zien.
Tekenaar Tim Enthoven toont ons in deze expositie de trauma’s en talenten van een toekomstig tekenaar in een grensoverschrijdend verhaal van gereedschap tot zelfhulp, opgetekend in jongenskamers en zeemanshutten.

***** Tekenaar Enthoven maakt een tijdreis in experimenten.
‘Hij dwingt je op de knieën en krijgt je klein.’
‘Een spookhuisachtige belevenis.’ de Volkskrant

Tim Enthoven tekent. Al sinds zijn vroegste jeugd tekent hij. Zijn herinneringen zijn in inkt gegoten. Sinds zijn cum laude afstuderen aan de Design Academy in 2010 verovert hij met zijn tekenstijl de wereld simpelweg door deze vast te leggen. Soms zijn het doodgewone dagelijkse dingen die hij met puntige precisie op papier zet zoals in zijn vorig jaar verschenen beeldroman Binnenskamers (waarmee hij afstudeerde), op de cover van The New York Times Magazine of in een van zijn vele schetsboeken, zoals het kleintje waarin hij iedereen met wie hij langer dan een kwartier praat portretteert. Dan weer zijn het bizarre metamorfosen waarin snorren tot totale lichaamsbeharing worden of een houten robotje ronddanst.

The Tiny Tim
The early years of Tim Enthoven
25 mei 2012 – 22 juli 2012

Voor meer informatie, zie ook: www.mu.nl