Boekensleutel voor Dierelirium

Bij de uitreiking van de Griffels en Penselen werd dit jaar voor het eerst sinds 2000 de Boekensleutel uitgereikt aan het Dierelirium.
De Boekensleutel wordt toegekend aan boeken die opvallen door hun genre, de gebruikte techniek of vormgeving, of een anderszins opmerkelijke kwaliteit. De vertaler van het Dierelirium, prof. dr. E.I. Kipping, alias Kees van Kooten, nam de prijs op gepaste wijze in ontvangst.

Uit het juryrapport van de Penseel- en Griffeljury:

‘De opzet doet denken aan het nog steeds populaire Beestenkwartet uit de jaren ’70 van Peter Vos, met de klavierleeuw en de belhamel.’ (…) Het Dierelirium getuigt van bijzondere variëteit, originaliteit en humor, is met veel liefde gemaakt en prikkelt de fantasie en de taal. Of je nu jong of oud bent: wie toe is aan taalspel, humor en nieuwsgierigheid, komt in deze hilarische en unieke almanak zeker aan zijn trekken.’