Jury Opzij Literatuurprijs 2013:

Hannah van Wieringen wordt in Opzij mei 2013 genoemd als één van de meest veelbelovende jonge schrijfsters van dit moment. De jury van de Opzij Literatuurprijs 2013 laat uitgebreid weten wat ze van De kermis van Gravezuid vindt.

In Opzij van mei 2013 is debutant Hannah van Wieringen in de lijst ’35 veelbelovende schrijfsters onder de 35′ opgenomen. Ook wordt haar prozadebuut door de jury van de Opzij Literatuurprijs 2013 van een oordeel voorzien.

“Van schijnbaar onbetekenende gebeurtenissen in een onaanzienlijk dorp in de Hollandse polder weet debutant Hannah van Wieringen wereldliteratuur te maken. In elf ragfijne met elkaar samenhangende hoofdstukken, die los van elkaar briljante, korte verhalen opleveren, schetst zij de eroderende menselijke verhoudingen in een desintegrerende gemeenschap. De kermis van Gravezuid (De Harmonie) is stilistisch en compositorisch een kunststuk,” aldus de jury.