Iris Brunia genomineerd voor C. Buddingh’-prijs 2013

Laten we mijn lichaam delen, het poëziedebuut van Iris Brunia is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2013!

De dichters Iris Brunia, Henk Ester, Bernke Klein Zandvoort en Kira Wuck ontvangen een nominatie voor de C. Buddingh’-prijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar. De bundels van de vier dichters werden door de jury, bestaande uit dichter Anneke Brassinga, directeur van Poëziecentrum Gent Carl de Strycker en vertaler Karol Lesman, uit de in totaal vijfentwintig ingestuurde debuutbundels geselecteerd.

Op donderdag 13 juni a.s. wordt de winnaar van de C. Buddingh’-prijs 2013 bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op het 44e Poetry International Festival in de Rotterdamse Schouwburg.