Crossing Border Festival 2013

Onze auteurs Hannah van Wieringen, Elly de Waard, Iris Brunia, Kees van Kooten en tekenaar Willem zullen te zien zijn op diverse podia tijdens Crossing Border

Crossing Border is het festival waar de combinatie literatuur en muziek centraal staat. In november 2013 heersen schrijvers, dichters, muzikanten, filmers en artiesten in Den Haag, Enschede en Antwerpen. Naast grote namen uit de internationale literatuur- en muziekwereld wordt er veel aandacht gegeven aan (nu nog) onbekende namen. 

 

Van De Harmonie zitten er verschillende auteurs bij dit jaar.

 

Hannah van Wieringen, Elly de Waard, Iris Brunia, Kees van Kooten en tekenaar Willem

 

Iris Brunia zal donderdag 14 november om 19.30 in Enschede te zien zijn in het Atak. Brunia’s poëzie is multi-interpretabel, kent erotische en christelijke elementen en is behept met een sterke verbeelding van het menselijk lichaam.

 

Kees van Kooten zal ook donderdag14 november om 21.15 in Enschede te zien zijn in het Atak. Kees is baas op het gebied van Taal: Hij schrijft aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal, schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk en voegde met Wim de Bie meerdere woorden aan het woordenboek toe.

 

Hannah van Wieringen zal vrijdag 15 november om 19.30 in Enschede te zien zijn in het Atak. Daar zal ze ons een voorproefje geven van haar in januari te verschijnen poëziedebuut.

 

Elly de Waard zal ook vrijdag 15 november om 22.30 te zien zijn in Enschede in het Wilminktheater . De kracht van Elly de Waard ligt in haar beeldend vermogen en in haar gevoel voor ritme.

  

Op zaterdag 16 november zal tekenaar Willem in Den Haag te zien zijn.  Zijn cartoons zijn hard, controversieel en choquerend.

 

Voor meer informatie kijk op de Crossing Border website